Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2013. április 27., szombat

Fekete-erdő torta


Barátnőm tortája. Fekete-erdő ízesítéssel.:)


Ehhez a tortához elsőként sütünk egy csokis piskótát:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl olaj
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaó
fél csomag sütőpor

Ez a mennyiség egy 23 m-es tortakarikához elegendő. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel lazítjuk a tojássárgás masszát. Utána hozzá keverjük óvatos mozdulatokkal a többi fehérjét. Az egész masszát sütőpapírral bélelt tortakarikában 160 fokon Kb 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A lapokat egyenként meglocsoljuk rummal, meggylével főzött cukorsziruppal. 

Elkészítjük a krémet:
Elsőnek a meggyes tölteléket készítjük el:
2 üveg magozott meggybefőttet a levével együtt  egy lábosba öntjük. 16 db meggyet tegyünk félre. Hozzáadunk 50 g kristálycukrot, 1 csomag vaníliás pudingot és az egészet kis lángon állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, (nem kell sokat, mert ahogy hűl úgy dermed és utána már nem nagyon lehet szépen kenni) utána az alsó tészta lapra kenjük. 

Jöhet csokis krém:
300 g tejszínhabot elkezdünk felverni robotgéppel, ha már kicsit felverődött hozzáadunk 50 g porcukrot és 90 g olvasztott étcsokoládét, rumot ízlés szerint és teljesen felverjük. Ezt kenjük a meggytöltelékre. Ráfektetjük a következő piskótalapot. 

Az utolsó réteghez 300 g tejszínhabot szintén elkezdünk felverni. Én ebbe már nem teszek cukrot hanem jó keményre verem a habot. Meggle cukrászhabot használok, mert az nagyon bevált, és fixáló sem kell bele. Természetesen ha úgy látjuk, hogy kell tehetünk egy keveset bele. 
Ezt a habot rákenjük a piskótára majd ráhelyezzük az utolsó lapot is.

A torta tetejének és oldalának bevonásához szükségünk lesz még 250 g felvert tejszínhabra. Ezzel bekenjük a torta tetejét,és oldalát. 10 dkg táblás étcsokit késsel apróra darabolunk majd ezzel is körbe panírozzuk a tortát. Tetszés szerint díszítjük még habrózsákkal és meggyel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése