Köszöntelek az oldalamon!

Köszöntelek az oldalamon!

Új arculattal, pár változtatással újra elérhető a blog!

Ezen az oldalon eddigi munkáimat kezdetektől napjainkig, torta ötleteket, bevált recepteket találsz!

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzám bátran.

Nemsokára videókat is töltök fel:)

2014. december 1., hétfő

Rózsa készítése

Most egy kedvenc virágom készítését a rózsát mutatom meg nektek.

1. Elsőként nyújtsuk ki a fondanunkat vagy a marcipánt és kicsi pogácsa szaggató segítségével szúrjunk ki 8 kört


2. Ezután az egyiket kezdjük el felsodorni. Ez lesz a rózsa közepe. Tegyük le a munkalapunkra és kicsit nyomkodjuk meg, hogy fixen megálljon. Utána jöhetnek a szirmok. Mindegyik szirom végét próbáljuk vékonyítani még. Ezt lehet formázó eszközzel, de én például a kezemmel szoktam. Körbe nyomkodom a szélét amíg vékony nem lesz.  








3. Kezdjük el rátenni a szirmokat. lazán tegyük fel őket nem kell annyira rányomni őket, csak
egy kicsit kell megnyomkodni, hogy ott maradjon a helyén.
Először a két ellentétes oldalára teszünk fel egy-egy szirmot majd a többit szépen körbe ráhelyezzük.










4. Kicsit kihajtjuk a szirmok tetejét. Megformázzuk. Kicsit meg is lehet sodorni az egész rózsát alul, hogy szép kerek legyen. Ha gy kicsit úgy látjuk vastag lett az alja vagy hosszú akkor azt olló vagy éles kés segítségével utólag le tudjuk vágni. Én személy szerint mindig megvárom amíg a tortára rakom, mert ott látni, hogy hogyan is kell álljon a virág.

És íme a végeredmény. Sárga színben is:) Jó gyakorlást és sok sikert!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése